112-nieuws: brand in cel Nieuwegein | autobranden in Soest en Houten (2024)

    3 maart, 08:26 4 minuten leestijd

    Provincie Utrecht - In dit bericht houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in de provincie Utrecht. Het is een overzicht van onder meer ongelukken, branden en misdrijven in de regio.

    14.45 uur: Traumahelikopter landt voor wielrenner

    In Soesterberg is vanmiddag een wielrenner gevallen op de Amersfoortseweg. Het incident was zo heftig dat alle hulpdiensten uitrukten, waaronder de traumahelikopter. Het ongeluk gebeurde rond 13.30 uur. De politie zegt dat de man onwel is geworden en "met succes is gereanimeerd."

    112-nieuws: brand in cel Nieuwegein | autobranden in Soest en Houten (1)

    13.45 uur: Brand in cel in gevangenis Nieuwegein

    Vanochtend is een kleine brand ontstaan in een cel in de gevangenis in Nieuwegein. De personeelsleden van de gevangenis bluste de brand. De brandweer hoefde daarna alleen nog een nacontrole te doen, meldt een woordvoerder van de brandweer. Niemand is gewond geraakt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

    12.30 uur: Politie betrapt twee plaatsnaambord-vandalisten

    Tijdens de nachtdienst van de politie Soest, zagen twee agenten twee verdachte personen lopen met een hamer. omdat de agenten toevallig in een onherkenbare auto zaten, hadden de verdachten niet door dat ze in de gaten werden gehouden. Zo betrapte de politie ze op heterdaad, terwijl ze het plaatsnaambordje van Hollandsche Rading sloopte. De twee zijn aangehouden en moesten vanochtend een verklaring afleggen op het bureau, meldt de politie op Instagram.

    10.00 uur: Brandweer komt schoorsteenvegen

    Geen brand, maar wel een bezoekje van de brandweer. Een inwoner van Soest probeerde vanochtend de kachel aan te steken, omdat de pijp warm werd, maar de kachel niet aan ging, werd de brandweer gebeld. De brandweer kwam langs en zag geen vonken of rook, maar heeft voor de zekerheid de schoorsteen geveegd.

    04.30 uur: Bedrijfsauto gaat in vlammen op

    In Houten is vannacht op de Bramengaarde een een bedrijfsauto in vlammen opgegaan. Ook een auto die naast de bus geparkeerd stond, raakte zwaar beschadigd. Een bewoner deed nog een bluspoging, maar uiteindelijk heeft de brandweer de brand geblust. De brandweer meldt dat over de oorzaak van de brand nog niets bekend is.

    112-nieuws: brand in cel Nieuwegein | autobranden in Soest en Houten (2)

    19.59 uur: Omstanders redden fietser uit het water

    Omstanders hebben een persoon uit de sloot gered die op de fiets in het water was beland. Ze twijfelden geen moment en schoten te hulp. Duikers van de brandweer hebben uit voorzorg nog gezocht naar eventuele andere slachtoffers, maar troffen niemand meer aan. Hoe de fietser in het water kon belanden is niet duidelijk. Het slachtoffer is opgevangen door ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis gebracht.

    112-nieuws: brand in cel Nieuwegein | autobranden in Soest en Houten (3)

    13.51 uur: Politie zet helikopter in bij achtervolging Bunschoten

    De politie heeft gisteravond de achtervolging ingezet op een bestuurder van een scooter. Daarbij assisteerde een politiehelikopter, die toevallig in de buurt was. De achtervolging startte rond 21.00 uur in Amersfoort, nadat de jongen op de scooter een stopteken negeerde. Uiteindelijk werd hij op de Zanglijster in Bunschoten aangehouden. Waarom de jongen ervandoor ging, is niet duidelijk. Hij kreeg meerdere boetes.

    112-nieuws: brand in cel Nieuwegein | autobranden in Soest en Houten (4)

    12.33 uur: Persoon gewond geraakt bij steekincident Maarssen

    Aan de Burgemeester Waverijnweg in Maarssen heeft rond het middaguur een steekincident plaatsgevonden. Daarbij is een persoon gewond geraakt. De verdachte is er waarschijnlijk vandoor gegaan op een fiets. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De aanleiding van het incident was een vermoedelijke ruzie.

    LEES OOK 32-jarige man uit Maarssen gewond bij steekincident

    11.26 uur: Portier mishandeld in Bunschoten

    De politie had het er vannacht maar druk mee in de omgeving Baarn, Bunschoten en Soest. Er vonden verschillende incidenten plaats, vertelt een agent op Instagram.

    Zo werd onder meer een portier mishandeld bij een horecagelegenheid in Bunschoten. Volgens de politie was de sfeer daar zeer grimmig. Agenten hebben verschillende mensen weggestuurd en uiteindelijk een persoon opgepakt. Het gaat om de persoon die de portier heeft mishandeld.

    09.40 uur: Persoon valt in slaap op de grond in Hoog Catharijne

    Een opmerkelijk klusje voor de politie. Zij kregen een melding van een slaper die niet wilde vertrekken. Op een foto van de politie is te zien dat de persoon op de grond ligt te slapen voor de Jumbo in winkelcentrum Hoog Catharijne. Hoe het uiteindelijk is afgelopen, is niet duidelijk.

    112-nieuws: brand in cel Nieuwegein | autobranden in Soest en Houten (6)

    08.13 uur: Ammoniaklek Woudenberg gedicht

    Het ammoniaklek dat gisteravond ontstond bij een vleesverwerkingsbedrijf op de Nort in Woudenberg, is gedicht. De problemen waren rond 01.30 uur opgelost, bevestigt een woordvoerder van de brandweer. Niemand raakte gewond.

    LEES OOK Ammoniak-lek bij vleesverwerkingsbedrijf Woudenberg gedicht

    08.01 uur: Brandstichting bij dure auto in Soest

    Een auto aan de Nieuweweg in Soest is gisteravond in brand gestoken. Het gaat om een Mercedes-wagen ter waarde van 42.000 euro. Op de wielen was brandbaar materiaal neergelegd waarna het vuur oversloeg naar de andere delen van de auto.

    Buurtbewoners merkten de brand op en schakelden de hulpdiensten in. Een omwonende probeerde het vuur te blussen met een brandblusser, maar dat lukte niet. Agenten hebben de brandblusser overgenomen en het vuur bij beide wielkasten geblust. De brandweer maakte daarna andere smeulende onderdelen uit.

    112-nieuws: brand in cel Nieuwegein | autobranden in Soest en Houten (8)

    Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.

    112-nieuws: brand in cel Nieuwegein | autobranden in Soest en Houten (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Tish Haag

    Last Updated:

    Views: 6079

    Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

    Reviews: 90% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Tish Haag

    Birthday: 1999-11-18

    Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

    Phone: +4215847628708

    Job: Internal Consulting Engineer

    Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

    Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.