VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (2024)

Omschrijving

Wonen in het centrum van Haarlem in de populaire stadswijk De Vijfhoek; het is een droom van velen.
Dit is een fantastische plek om te wonen als je op zoek bent naar de dynamiek van de stad, de sfeer van een buurt met karakter en een verrassend ruim huis met veel wooncomfort. Aan de karakteristieke Sophiastraat tref je deze goed onderhouden stadswoning met een in 2011, geheel in stijl,...

Lees meer

Kenmerken

Soort objectWoonhuisBouwjaar1910Woonoppervlakte140 m²Aantal kamers6

Lees meer

Omschrijving

Wonen in het centrum van Haarlem in de populaire stadswijk De Vijfhoek; het is een droom van velen.
Dit is een fantastische plek om te wonen als je op zoek bent naar de dynamiek van de stad, de sfeer van een buurt met karakter en een verrassend ruim huis met veel wooncomfort. Aan de karakteristieke Sophiastraat tref je deze goed onderhouden stadswoning met een in 2011, geheel in stijl, geplaatste dakopbouw waardoor dit perfecte gezinshuis maar liefst vijf slaapkamers en twee badkamers heeft. Bewonder de woonkamer met haard en open keuken, de mooie badkamer en de groene, sfeervolle stadstuin waar donkerrode druiven ieder jaar voor een goede oogst zorgen.

Het bouwjaar 1910 weerspiegelt niet de gehele historie van het huis, want er stond voor die tijd ook al een huis op deze plek. De Haarlemse timmermansknecht en metselaar Abraham Klimbie (1817-1852) bouwde in de eerste helft van 1847 drie nieuwe huizen aan de Sophiastraat, waaronder nummer 15. Nu is dit een fantastisch huis voor een gezin met zonnepanelen, goede isolatie, een woonoppervlakte van bijna 140 m² en een inhoud van 540 m³.
De Sophiastraat is, net als de rest van de Vijfhoek, een fantastische plek om te wonen. Je ziet gevarieerde, karakteristieke bebouwing in de straat en als je hier loopt, besef je niet dat je in het centrum van Haarlem bent. Alle centrumvoorzieningen zoals bioscoop, de Stadsschouwburg en goede horeca zoals koffiebar Native, café/restaurant de Jopenkerk en café De Vijfhoek zijn om de hoek. Aan het einde van de staat ligt het Wilsonsplein, een groen plein waar kinderen van alle leeftijden kunnen spelen en met de fiets ben je in 15 minuten bij de ingang van de Kennemerduinen.
Voor je boodschappen ga je naar de nabijgelegen Albert Heijn, de vele leuke speciaalzaken of naar de gezellige zaterdagmarkt op de Botermarkt. Ook wat betreft het OV zit je hier goed: het station van Haarlem is 5 minuten fietsen en de bussen op de Wilhelminastraat brengen je in no-time naar Amsterdam Zuid en/of Schiphol.

Indeling:
Begane grond:
De voordeur met groot glas-in-lood bovenraam toont karakter, net als de hal met fraai hoog plafond. In het tweede deel van de hal is een trapkast en door het glas in de paneeldeur kijk je naar de woonkamer.
Dankzij de uitbouw is de woon-/eetkamer meer dan 11 meter diep, wat samen met het hoge plafonds voor een fantastisch ruimtelijk effect zorgt. De wanden en het plafond zijn gestuct, door de grote ramen valt veel licht naar binnen en de eikenhouten vloer past perfect in het geheel. Het zitgedeelte met open haard bevindt zich aan de voorzijde en de eettafel staat aan de achterzijde, naast de keuken. Openslaande deuren, ook hier met een groot glas-in-lood bovenraam, verbinden de woonkamer met de achtertuin.
In de keuken zie je drie delen; een spoelgedeelte, een kookeiland en een halfhoge kastenwand in een stijlvolle kleurstelling. De dikke aanrechtbladen zijn van composiet en alle apparatuur van gerenommeerde merken is ingebouwd: een groot gasfornuis met wokbrander, een afzuigkap, vaatwasser, koelkast, (stoom)oven en een combimagnetron.
De keuken grenst aan een klein portaal met de toiletruimte en de bijkeuken. In de bijkeuken, met een deur naar de achtertuin, is onder andere ruimte voor de wasapparatuur en een vriezer. Erg handig is de bergvliering, want ook hier heeft het plafond een royale hoogte.

Eerste verdieping:
Volg de mooie trap naar de eerste verdieping, waar je op een zeer ruime overloop komt. Achter de paneeldeuren zijn maar liefst drie slaapkamers, een badkamer en een aparte toiletruimte. Op de overloop en in de slaapkamers ligt een eikenhouten vloer en het geheel maakt een zeer goede indruk.
De master bedroom van circa 3.50 meter diep en bijna 4.50 meter breed bevindt zich aan de achterzijde. Aan de voorzijde zijn twee slaapkamers, waarvan een met op maat gemaakte kasten aan weerszijden van het schoorsteenkanaal. Net als op de begane grond zijn de sierlijke glas-in-loodramen behouden.
Rechts op de overloop zijn de badkamer en separate toiletruimte gesitueerd. De badkamer is ingedeeld met een ligbad, inloopdouche en een houten meubel waarop twee vierkante wastafels staan. Boven beide wastafels hangt een spiegelkast met inbouwverlichting, die bijdragen aan de sfeer in deze badkamer.

Tweede verdieping:
In 2011 is er een dakopbouw geplaatst, waardoor dit fantastische huis een extra en goed ingedeelde verdieping heeft gekregen. Aan de overloop grenzen twee ruime slaapkamers, een tweede badkamer en de cv-ruimte. Het mansardedak met de spanten in het zicht geeft deze verdieping een geheel eigen sfeer en ook hier ligt een eikenhouten vloer.
De slaapkamer aan de achterzijde is ingericht als fantastische werk-/studeerkamer en de kamer aan de voorzijde, met inbouwkast, is in gebruik als hobbyruimte. In de tussengelegen badkamer is de ruimte ingedeeld met een inloopdouche, wandcloset en een stijlvol wastafelmeubel.

Tuin:
Bij een huis met sfeer hoort een tuin met sfeer. Dat is hier zeker van toepassing, want de stadstuin is een oase van groen. Hier vind je een fijne plek om buiten te zitten en er is een trap naar het platte dak boven de bijkeuken, hier is nog meer ruimte voor groen. Oogst jij volgend jaar de druiven aan de struik, die je in deze tuin aan drie zijden ziet?

Bijzonderheden:

- Fundering ‘op staal’ (geen houten palen)
- Op het dak liggen 9 zonnepanelen van 420 Wp (geplaatst in 2023)
- Energielabel C
- De achtergevel is in 2011 geïsoleerd
- In 2011 is de dakopbouw met geïsoleerd mansardedak gerealiseerd
- Houten kozijnen met dubbel glas (begane grond en eerste verdieping, m.u.v. glas-in-lood) en HR+ glas (tweede verdieping)
- Verwarming en warm water via een HR-ketel (Nefit Topline, 2012)
- Goed onderhouden, karakteristiek woonhuis met vijf slaapkamers en twee badkamers
- Sfeervolle, groene stadstuin op het oosten met open ligging naar het zuiden
- Plat dak op bijkeuken, toegankelijk middels vaste trap om eventuele planten te kunnen verzorgen (geen dakterras)
- Parkeren middels parkeervergunning (€ 213,- per jaar) en bezoekersregeling
- Betonnen parterrevloer
- Bouwkundig gekeurde woning, rapport aanwezig
- Oplevering in overleg

OverdrachtStatusVerkochtVraagprijs€ 850.000,- kosten koperPrijs per m²€ 6.071,43Aanvaardingin overlegBouwvormSoort objectWoonhuisSoort woningEengezinswoningType woningTussenwoningKwaliteit woningNormaalBouwjaar1910BouwvormBestaande bouwLiggingAan rustige weg, in centrum en in woonwijkBijzonderhedenBeschermd stads- of dorpsgezichtOppervlakte en inhoudWoonoppervlakte140 m²Perceeloppervlakte90 m²Externe bergruimte1 m²Inhoud540 m³IndelingAantal kamers6Aantal slaapkamers5Aantal badkamers2Badkamer Voorzieningen2 Inloopdouches, 2 Wastafels, Dubbele wastafel, Ligbad, 2 Douches, Wastafelmeubel, ToiletAantal woonlagen3 woonlagenVoorzieningenMechanische ventilatie, TV kabel, RookkanaalEnergieEnergieklasseCEnergie einddatum14-09-2033IsolatieDakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas en hr-glasVerwarmingC.V.-KetelWarmwaterC.V.-KetelC.V.-KetelNefit Topline Compact (Gas Combiketel uit 2012, eigendom)BuitenruimteTuinAchtertuinHoofdtuinAchtertuinOppervlakte hoofdtuin33 m² (8.0 m bij 4.9 m)Ligging hoofdtuinZuidoostKwaliteit tuinNormaalParkeergelegenheidParkeerfaciliteitenBetaald parkeren en parkeervergunningenDakSoort dakMansarde dakMateriaalPannenToelichting2011OverigPermanente bewoningJaOnderhoud binnenGoed tot uitstekendOnderhoud buitenGoed tot uitstekendKeurmerkenBouwkundige keuringHuidig gebruikWoonruimteHuidige bestemmingWoonruimteKadastrale gegevensGemeenteHaarlemSectieCPerceelnummer2839Oppervlakte90 m²EigendomssituatieVolle eigendom

  • Foto's
  • Plattegronden

Foto's

VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (5)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (6)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (7)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (8)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (9)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (10)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (11)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (12)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (13)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (14)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (15)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (16)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (17)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (18)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (19)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (20)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (21)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (22)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (23)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (24)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (25)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (26)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (27)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (28)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (29)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (30)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (31)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (32)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (33)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (34)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (35)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (36)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (37)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (38)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (39)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (40)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (41)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (42)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (43)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (44)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (45)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (46)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (47)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (48)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (49)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (50)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (51)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (52)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (53)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (54)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (55)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (56)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (57)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (58)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (59)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (60)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (61)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (62)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (63)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (64)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (65)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (66)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (67)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (68)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (69)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (70)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (71)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (72)

Plattegronden

VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (73)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (74)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (75)VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (76)

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.

').appendTo(".loadingPanel");}panel.find(".loadingPanelMessage").html(message);$("#wonenReagerenForm").show();var left = $(window).width()/2 - panel.outerWidth(true)/2;panel.css("left", left);var top = $(window).height()/2 - panel.outerHeight(true)/2;panel.css("top", top);}// Alle Validation regels worden nu ook geplaatst als klassefunction addRulesClasses() {jQuery('#wonenReagerenForm #field_naam-lastname').addClass(" required");jQuery('#wonenReagerenForm #field_naam-lastname_label_td').addClass(" required");// Voegt sterretje toe aan de opmerkingen legend wanneer het field element required is.if('naam-lastname' == 'opmerkingen-notes'){jQuery('#wonenReagerenForm #field_naam-lastname').each(function(){var legend = jQuery(this).closest('fieldset').find('legend');if(legend.text().indexOf("*") <= 0){legend.text(legend.text() + " *");}});}// Voegt sterretje toe aan placeholders wanneer deze aanwezig zijn.var placeholder = jQuery('#wonenReagerenForm #field_naam-lastname_input_td input').attr('placeholder');if (placeholder) {var inputfield = jQuery('#wonenReagerenForm #field_naam-lastname_input_td input');inputfield.attr('placeholder', inputfield.attr('placeholder') + " *");}jQuery('#wonenReagerenForm #field_contact-email').addClass(" required email");jQuery('#wonenReagerenForm #field_contact-email_label_td').addClass(" required email");// Voegt sterretje toe aan de opmerkingen legend wanneer het field element required is.if('contact-email' == 'opmerkingen-notes'){jQuery('#wonenReagerenForm #field_contact-email').each(function(){var legend = jQuery(this).closest('fieldset').find('legend');if(legend.text().indexOf("*") <= 0){legend.text(legend.text() + " *");}});}// Voegt sterretje toe aan placeholders wanneer deze aanwezig zijn.var placeholder = jQuery('#wonenReagerenForm #field_contact-email_input_td input').attr('placeholder');if (placeholder) {var inputfield = jQuery('#wonenReagerenForm #field_contact-email_input_td input');inputfield.attr('placeholder', inputfield.attr('placeholder') + " *");}jQuery('#wonenReagerenForm #field_privacy-agreement').addClass(" required");jQuery('#wonenReagerenForm #field_privacy-agreement_label_td').addClass(" required");// Voegt sterretje toe aan de opmerkingen legend wanneer het field element required is.if('privacy-agreement' == 'opmerkingen-notes'){jQuery('#wonenReagerenForm #field_privacy-agreement').each(function(){var legend = jQuery(this).closest('fieldset').find('legend');if(legend.text().indexOf("*") <= 0){legend.text(legend.text() + " *");}});}// Voegt sterretje toe aan placeholders wanneer deze aanwezig zijn.var placeholder = jQuery('#wonenReagerenForm #field_privacy-agreement_input_td input').attr('placeholder');if (placeholder) {var inputfield = jQuery('#wonenReagerenForm #field_privacy-agreement_input_td input');inputfield.attr('placeholder', inputfield.attr('placeholder') + " *");}jQuery('#wonenReagerenForm #field_naam-firstname').addClass(" required");jQuery('#wonenReagerenForm #field_naam-firstname_label_td').addClass(" required");// Voegt sterretje toe aan de opmerkingen legend wanneer het field element required is.if('naam-firstname' == 'opmerkingen-notes'){jQuery('#wonenReagerenForm #field_naam-firstname').each(function(){var legend = jQuery(this).closest('fieldset').find('legend');if(legend.text().indexOf("*") <= 0){legend.text(legend.text() + " *");}});}// Voegt sterretje toe aan placeholders wanneer deze aanwezig zijn.var placeholder = jQuery('#wonenReagerenForm #field_naam-firstname_input_td input').attr('placeholder');if (placeholder) {var inputfield = jQuery('#wonenReagerenForm #field_naam-firstname_input_td input');inputfield.attr('placeholder', inputfield.attr('placeholder') + " *");}jQuery('#wonenReagerenForm #field_opmerkingen-notes').addClass(" required");jQuery('#wonenReagerenForm #field_opmerkingen-notes_label_td').addClass(" required");// Voegt sterretje toe aan de opmerkingen legend wanneer het field element required is.if('opmerkingen-notes' == 'opmerkingen-notes'){jQuery('#wonenReagerenForm #field_opmerkingen-notes').each(function(){var legend = jQuery(this).closest('fieldset').find('legend');if(legend.text().indexOf("*") <= 0){legend.text(legend.text() + " *");}});}// Voegt sterretje toe aan placeholders wanneer deze aanwezig zijn.var placeholder = jQuery('#wonenReagerenForm #field_opmerkingen-notes_input_td input').attr('placeholder');if (placeholder) {var inputfield = jQuery('#wonenReagerenForm #field_opmerkingen-notes_input_td input');inputfield.attr('placeholder', inputfield.attr('placeholder') + " *");}jQuery('#wonenReagerenForm #field_contact-telephone').addClass(" required");jQuery('#wonenReagerenForm #field_contact-telephone_label_td').addClass(" required");// Voegt sterretje toe aan de opmerkingen legend wanneer het field element required is.if('contact-telephone' == 'opmerkingen-notes'){jQuery('#wonenReagerenForm #field_contact-telephone').each(function(){var legend = jQuery(this).closest('fieldset').find('legend');if(legend.text().indexOf("*") <= 0){legend.text(legend.text() + " *");}});}// Voegt sterretje toe aan placeholders wanneer deze aanwezig zijn.var placeholder = jQuery('#wonenReagerenForm #field_contact-telephone_input_td input').attr('placeholder');if (placeholder) {var inputfield = jQuery('#wonenReagerenForm #field_contact-telephone_input_td input');inputfield.attr('placeholder', inputfield.attr('placeholder') + " *");}};addRulesClasses();}jQuery().ready(initFormwonenReagerenForm);function onloadCallbackwonenReagerenForm(){initFormwonenReagerenForm();}

VERKOCHT: Sophiastraat 15 in Haarlem 2011 VT: Woonhuis. (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 6019

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.