Helena Segers väg - från Malmö till Paris<br /> (2024)

Hon har gått från jobbet i en JC-butik till att bli en av världens mest kända fotbollsfruar.

Helena Seger, 42, finns alltid vid Zlatans sida, men har samtidigt en egen karriär.

Nu får hon sällskap av Victoria Beckham när David Beckham börjar lira boll med Zlatan i Paris Saint-German.

- Helena är en kvinnlig Zlatan. Hon är charmerande och helt fantastisk, säger Staffan Erfors, redaktionschef för tidningen S och god vän till Helena Seger.

Från Lindesberg utanför Örebro till Paris. Med Zlatan vid sin sida. Helena Seger är en av världens kändaste och mest glamourösa fotbollsfruar och delar livet med vår svenske bollgud.

I dag bor paret Zlatan/Seger i romantikens huvudstad tillsammans med sönerna Maximilian och Vincent, efter att Zlatan börjat spela i Paris Saint-Germain i juli 2012.

Helena flyttade till Malmö när hon var 17 år gammal och gick sista året på gymnasiet på Latinskolan. Hennes klasskamrater minns henne som glad och positiv. Och redan vid ung ålder var hon målmedveten.

Klasskamraten Birgitta Andersson, 43, från Bunkeflostrand, har ingen kontakt med Helena i dag, men glömmer inte hur modig Helena var.

- Helena var jättetrevlig i skolan, hon var reko på alla sätt och vis. Och hon var rätt tuff, annars flyttar man inte i den åldern. Hon var en modig människa. Det är häftigt att hon har kommit så långt, säger hon.

Helena började jobba som ung och arbetade bland annat som bartender på Slagthuset i Malmö, hon gjorde en del modelljobb och hon var butikschef på JC och Gul & Blå.

Efter studier i marknadsföring jobbade Helena för Malaco Leaf och senare för lågprisflygbolaget Flyme.

Mötet förändrade Helenas liv

Första mötet mellan henne och Zlatan var 2002. Men det var egentligen en ren tillfällighet. De stötte på varandra på en parkeringsplats i Malmö.

- När vi träffades hade han dubbelparkerat sin Ferrari vid min Merca. Jag var på dåligt humör och fräste att han skulle flytta bilen. Jag tror att han blev triggad av min attityd, har Helena Seger tidigare berättat för tidningen Elle.

Det mötet kom att förändra Helenas liv. För alltid.

Zlatan hade svårt att stå emot den elva år äldre Helena med sina blonda lockar och bestämda attityd.

- Zlatan är en duktig jävel på fotbollsplanen men han är även duktig på att välja fruntimmer. Han kan inte hitta en bättre kvinna än Helena. Hon är nästan lika bra som Zlatan, säger Staffan Erfors, nära vän till Helena och tidigare chefredaktör på Kvällsposten.

Redan 1989 blev Helena ett känt ansikte genom SVT:s barnserie "Cozmoz", tillsammans med duon från tv-klassikern "Solstollarna", Ola Ström och Per Dunsö.

- Serien handlade om en skolklass på gymnasiet och Helena hade en av huvudrollerna. Men jag minns henne som väldigt rar, ambitiös och väldigt trevlig. Hon är en underbar människa. Det var lätt att ha att göra med henne, säger skådespelaren Per Dunsö.

Han har inte haft kontakt med Helena sedan inspelningen av "Cozmoz", men följer hennes och Zlatans frammarsch genom världen.

- Plötsligt dök hon upp som Zlatans flickvän. Jag tyckte att det lät om ett härligt par när jag fick höra om dem för första gången, säger Per Dunsö.

Flyttar runt i Europa

När Zlatan spelade i Ajax mellan 2001 och 2004 bodde Helena till stor del med honom i Amsterdam. Men hon hade samtidigt sin egen karriär och jobbade med Malaco Leaf.

2005 flyttade det nu officiella paret till Turin i Italien och året därefter packades resväskorna till modehuvudstaden Milano, till modeintresserade Helenas stora förtjusning.

Men flyttandet fortsatte. Parmaskinkan och Pradaväskorna byttes ut mot spanska tapas och sangria när Zlatan och Helena flyttade till Barcelona 2009. 2010 var paret tillbaka i Italien och Milano i och med Zlatans karriär i AC Milan.

Helena Seger ses alltid vid Zlatans sida. Men hon vill inte bara vara någons flickvän och har alltid brytt sig om sin egen karriär. Under sin tid på lågprisflygbolaget Flyme, som bildades 2004, var hon väl omtyckt av kollegorna.

- Helena började på Flyme rätt tidigt, sedan blev hon mammaledig. Men jag minns att hon var duktig och kompetent. Hon gjorde en bra insats för bolaget, säger den tidigare kollegan och styrelseledamoten för Flyme, Staffan Edh.

"Glad för hennes skull"

Och Helenas ambitioner kom att räcka långt.

- Hela hennes historia med Zlatan är rätt osannolik. Det är skoj att det gick vägen för henne, säger gymnasiekompisen Birgitta Andersson.

Det talas ofta om att Helena är Zlatans seger. Vännen Staffan Erfors går i samma tankebana och kan inte slu*ta berömma Helena för henens karisma.

- Helena är en kvinnlig Zlatan. Det är Zlatanklass på henne. Hon får sex getingar!, säger Staffan Erfors.

Under Helenas tid i Malmö arbetade han som chefredaktör på Kvällsposten.

- Helena är en gammal god vän till mig. Jag hängde med henne redan innan hon träffade Zlatan. Hon är en sådan person man blir glad av och som alla vill lära känna.

Under tiden som Erfors bodde i Malmö spenderade han mycket tid med Helena. Det var hon som introducerade honom till stora delar i Malmö och Skåne.

- Helena känner många människor. Hon är ju en människa som folk vill känna, säger han.

Staffan Erfors kan inte slu*ta lovorda Zlatans sambo. Och trots att de inte ses så ofta nu har de fortsatt kontakt.

När S redaktionschef pratar om Helena är det mycket värme i rösten. Han pratar framför allt om hennens självdistans, som hon fortfarande har kvar. Dessutom menar han att både Helena och Zlatan är riktiga kap. Förmodligen därför passar de så bra ihop.

- Helena är smart, rolig, omtänksam och hon har humor. Och Zlatan är Zlatan, han är kräsen jävel och nöjer sig inte med en dålig passning, utan han vill ha det bästa och hon är det bästa. Jag tror inte att det är en slump att de två är tillsammans, säger han.

Alla vägar bär till Paris

I onsdags blev det klart att David Beckham ska spela fotboll med Zlatan i Paris Saint-Germain. Uttrycket "alla vägar bär till Rom" verkar i stället bli "alla vägar bär till Paris".

Nyss flyttade Beckhamfamiljen tillbaka till London efter att ha bott i Los Angeles sedan 2007.

I nuläget ser det ut om att Victoria kommer att bo en del i London och en del i baguettens huvudstad.

Att Zlatan Ibrahimovic och David Beckham kommer att lira boll i samma lag är ett faktum. Och trots att Victoria, även kallad Posh Spice efter tiden i Spice Girls, lär vara en hel del i London kommer hon att träffa Helena på flera matcher och event. Två av världens mest kända och modemedvetna fotbollsfruar i samma stad. Det är som bäddat för fest.

Stilmedvetna, flerbarnsmammor, rika, egna karriärer och framgångsrika De gemensamma nämnarna är många.

- Grattis Posh! Du kommer att få en fantastisk värdinna i Paris, säger Staffan Erfors.

- Jag vet att de båda har träffats och jag tror att redan nu beundrar Posh Helena. Helena blir en utmärkt guide för Victoria, både när det gäller sociala kontakter och shopping. Posh kommer se och lära av Helena hur man för sig i Paris, säger Staffan Erfors.

"Hoppas att de blir vänner"

Per Dunsö och Staffan Edh är positiva till Beckhamfamiljens intåg till Paris.

- Det blir en intressant kombination, det blir nog intressanta middagar.

Han menar att båda fotbollsfruarna har mycket gemensamt.

- De är lite i samma bransch. Så de kan ha mycket att prata om. Jag hoppas att de blir vänner, säger Per Dunsö.

Helena Segers väg - från Malmö till Paris<br /> (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 5734

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.