Helena Segers väg till lyxlivet med Zlatan (2024)

Helena Segers liv – år för år

  • 1970: Föds i Lindesberg den 25 augusti.
  • 1987: Flyttar hemifrån, från Lindesberg till Malmö.
  • 1989: Tar studenten på Malmö Latinskola (ekonomisk linje). Får en roll i tv-programmet "Cozmoz" i SVT.
  • 1990: Börjar arbeta på Nöjespalatset Slagthuset i Malmö på helgerna där hon stannar i flera år.
  • 1993: Bor i Lomma, startar egna före- taget Hot n'Tot.
  • 1994: Flyttar tillbaka till Malmö. Studerar marknadsföring och arbetar de följande åren bland annat på Malaco leaf som varumärkeschef och på Swedish match.
  • 2000: Köper en stor gård mellan Malmö och Lund.
  • 2002: Träffar Zlatan Ibrahimovic av en slump på en parkeringsplats vid central­stationen i Malmö.
  • 2004: Jobbar som marknadschef på lågprisbolaget Fly Me.
  • 2005: Flyttar till Turin i Italien med Zlatan där han spelar i Juventus.
  • 2006: Sonen Maximilian föds på Universitetssjukhuset i Lund. Familjen flyttar till Milano.
  • 2008: Sonen Vincent föds på Universitets­sjukhuset i Lund.
  • 2009: Lämnar Milano och flyttar med Zlatan till Barcelona.
  • 2010: Flyttar tillbaka till Milano där Zlatan får kontrakt med AC Milan.
  • 2011: Utnämns till Sveriges bäst klädda kvinna av tidningen Elle med motiveringen: "Hennes stil är smart, självständig och säker - precis som hon själv".
  • 2012: Flyttar i juli till Paris där Zlatan spelar med PSG.

Helena Seger

Ålder: 42.

Bor: Paris.

Familj: Maken Zlatan Ibrahimovic, sönerna Maximilian 7, Vincent 5, franska bulldoggen Trustor och mopsen Hoffa.

Uppvuxen: Lindesberg.

Intressen: Matlagning, mode, inredning, träning.

Övrigt: Har jägarexamen. Gillar Melodi-festivalen.

Eurovision Song Contest 2013 i Malmö i maj: Kameran zoomar in modegurun Jean-Paul Gaultier uppe på läktaren. Intill, på hans högra sida, sitter en blond välbekant kvinna. Men kameran sveper snabbt förbi.

Bilden är lite typisk för en av Sveriges­ kändaste doldis. För samtidigt som flera ­utländska tidningar bevakar varenda steg som Helena Seger tar så är hon själv ­extremt mån om sin integritet.

Hon har tydligt markerat att hon inte har något intresse av att synas.

Så vem är hon egentligen?

Lindesberg, där hon växte upp, är en liten­ ort i Västmanland. Mamma Margareta­ ­arbetade som studierektor och pappa Ingmar­ drev trafikskolor och jobbade även som bagare.

LÄS OCKSÅ:

Stack ut i skolan

Familjen Seger bodde i ett kedjehus i utkanten av staden. Helena var äldst av de tre syskonen. Klasskamraterna från högstadiet på Stadsskogsskolan har en samstämmig bild av henne: Glad, trevlig, driven och modig. En person­ som stack ut. Och ingen verkar överraskad över att just hon tog sig ut i den stora världen.

– När jag och min fru gifte oss för elva år sedan­ skickade hon ett telegram, det uppskattade­ jag mycket, ­säger Aleksandar­ Lazarevic­ som gick i samma klass.

En kvinnlig klasskompis från den här tiden har bara ­positiva minnen av ­Helena.

– Helena var driven, hon åkte till ­exempel på språkresa till England, det var hon den enda i vår klass som gjorde. Hon är stark i sig själv, ingen liten fotbollsfru eller golddigger som vissa avundsjuka verkar vilja göra henne till, säger hon till Söndag.

Mellan 8:e och 9:e klass sommarjobbade hon tillsammans med Seger på Lindeskolan.

– Det var ett väldigt enkelt jobb. Vi tvättade­ och strök skolans gardiner. Vi hade roligt och skrattade en hel del, hittade på en del tok. Hon var smidig att ha att göra med.

LÄS OCKSÅ: Helena Seger lämnar ingenting åt slumpen

Klädintresserad tonåring

Det var först för några år sedan som det gick upp för klasskompisen att Helena Seger var Zlatans sambo.

– Jag såg en bild i en tidning där hon stod med en mops under armen. Konstigt, jag hade en i min klass med samma namn, sa jag till sambon. Sen förstod jag att det var hon, jag kände först inte alls igen henne.

Helena Seger var redan i grundskolan kläd­intresserad­ och jobbade som 13-åring ­extra i klädbutiken Gul & Blå.

– Hon var alltid ordentligt klädd. Och så var hon modig,­ ­vågade prova nya saker. När Helena kom tillbaka från England den sommaren hade hon gjort något speciellt med håret, så det skulle bli mer volym på det. Det var också mycket festande på den här tiden. Men Helena spårade ­aldrig ur utan behöll alltid stilen.

En annan, manlig klasskompis, minns ­Helena som en "glädjespridare".

– Hon var riktigt bra på att teckna, ritade ofta porträtt. Hon satt även med i elevrådet. Man förstod att hon skulle gå långt, göra något speciellt.

– Helena hade skinn på näsan, körde sitt eget race, säger han till Söndag.

LÄS OCKSÅ: Helena Seger: Jag bara älskar att shoppa

Testade skådislivet

Efter gymnasiet provade Helena Seger på skådespeleriet. Hon fick en roll i SVT-­serien "Cozmoz", uppföljare till "Solstollarna". ­Serien handlade om en gymnasieklass och Helenas rollkaraktär hette Annika.

Skådespelaren Per Dunsö minns henne tydligt.

– Helena hade en av huvudrollerna. Hon var väldigt rar, ambitiös och jättetrevlig. En skön tjej. Det var lätt att ha att göra med henne. Sen hade vi aldrig några djupare samtal om livet, säger han till Söndag.

De följande Malmö-åren verkar ha präglats av hårt arbete och flera flyttar. Alla som Expressen Söndag har pratat med beskriver Helena Seger som en riktig arbetsmyra.

Under flera år helgarbetade hon också i baren på Slagthuset, ett välkänt nöjesställe i Malmö under 90-talet.

– Helena var extremt ambitiös, jobbade alltid. Varje helgkväll stod hon där i baren. Driftig och självsäker. Hon var ju verkligen snygg och trevlig men hade också skinn på näsan, var proffsig och sa ifrån om något var fel. Knappast en blond bimbo som vissa verkar tro, säger en kvinna som jobbade länge med henne på Slagthuset.

LÄS OCKSÅ: Så här har du aldrig sett Zlatan förut

Jobbade jämt

Helena Seger beskrevs redan på Malmötiden som en modeikon, med favoritmärken som Dolce & Gabbana och Gucci.

– Hon skaffade sig saker om hon ville ha något. Hon hade gott om pengar långt innan Zlatan kom in i bilden, hon jobbade ju alltid. Jag såg henne jämt glida runt i den här öppna Mersan, säger arbetskamraten.

I de få uttalanden som Helena har gjort under­ årens lopp är det uppenbart att det är ­viktigt för henne att klara sig själv, markera att hon haft en egen karriär och ekonomi. Och hon uttrycker frustration över att hon pekats ut som en fotbollsfru utan egen karriär.

– Det har varit jobbigt att ingen förstått att det inte är några älskare eller pappas pengar, utan jag som jobbat hårt för mina mål. Jag är ingen fotbollsfru som har vunnit en skönhetstävling. Jag känner mig faktiskt frustrerad över att jag inte fått kredd för det jag gjort, sa hon i en intervju till tidningen Elle förra året.

År 2000 köpte Helena Seger en gård på slätten mellan Lund och Malmö. Gården var pampig och köpet skulle visa sig bli en riktigt bra affär. När hon sålde gjorde hon en vinst på nästan 4.4 miljoner.

En annan som lärde känna Helena under Malmö-åren är Staffan Erfors, tidigare chefredaktör på Kvällsposten.

– Helena har en stor portion humor och självironi, hon bjuder verkligen på sig själv.

2002, när Helena Seger är 30 år, sker mötet som förändrar hennes liv.

Zlatan Ibrahimovic, 21, fotbollsproffs i holländska klubben Ajax, har sommaruppehåll och har parkerat vid Forex utanför centralstationen i Malmö medan hans lille­bror är inne och växlar pengar. Ut från en taxi rusar plötsligt Helena Seger fram emot honom,­ upprörd och "helt vansinnig". Han har dubbelparkerat sin bil framför hennes Mercedes. Zlatan undrar vem hon är. I sin biografi "Jag är Zlatan" berättar han:

– Men den tjejen... var hade hon hållit hus? Hon var inte bara snygg. Hon hade en häftig attityd, liksom, tjafsa inte med mig, och så var hon äldre, och det var ju spännande. Jag hörde mig för. Vem är hon?

LÄS OCKSÅ: Zlatan släpper parfym - kärlekshyllar sönerna

Kunde inte glömma henne

Senare inser Zlatan att han nog inte är hennes typ. "En typisk jävla jugge med guldklocka och flott bil som spelade för hög musik. Definitivt inget för henne", berättar han i boken.

Men han kunde inte glömma Helena och tog snart reda på hennes nummer och sökte upp henne.

Zlatan och Helena höll sedan sitt förhållande hemligt i flera år.

Hösten 2004 skrev Zlatan på för Juventus­ i Italien.

I biografin berättar han hur Helena, som då var 33 år och jobbade på lågprisbolaget Fly Me i Göteborg, arbetade för hårt.

Det kringflackande livet mellan Göteborg, Malmö och Turin hade blivit för mycket. Från och med nu blev det ett liv utomlands, först i Turin.

Maximilian, parets första barn, föds på Lunds BB i september 2006.

– Jag hade aldrig hållit i en bebis förrän Maxi kom. Det var som en stor våg av passion sköljde över mig. Jag har aldrig känt mig så hel. Så odödlig, säger hon i intervjun i Elle.

Två år senare kom sonen Vincent.

Familjen Seger-­Ibrahimovics trivdes i Italien, barnen har blivit flerspråkiga under­ de här åren. I Italien och Paris har Helena också fått utlopp för sitt stora modeintresse och hon blev flitigt fotograferad på visningarna.

Tillvaron i Paris är mil från radhuslängan i Lindesberg. Som en av världens bäst betalda fotbollsspelare och efter mer än tolv år som fotbollsproffs har Zlatan enligt uppgifter snart dragit in en miljard kronor. Uppgifterna kring hans lön i franska PSG har varierat, men hans sägs tjäna runt 80 miljoner kronor om året.

LÄS OCKSÅ: Så doftar Zlatans parfym: "Sticker ut"

Shoppar i lyxbutiker

Helena Segers shoppingvanor är omvittnat excentriska, både när det gäller kläder och inredning.

Hon syns ofta i lyxbutiker som Givenchy och Hermès i Paris. I handen bär hon då den exklusiva Birkin Bag från Hermès för cirka 80 000 kronor. Enligt tidningsuppgifter köpte Zlatan sju likadana, till ett värde av över en halv miljon kronor, till Helena i födelsedagspresent i fjol.

2007 köpte paret Malmös dyraste villa någonsin, för 30 miljoner kronor, som nu är till salu. De äger också ett sommarhus på Resarö i Stockholms skärgård, en nybyggd jaktstuga i Åre och hela Dävensö i Mälaren. De har också en lägenhet på Manhattan.

2011 blev hon utnämnd till "Sveriges bäst klädda kvinna" av tidningen Elle. Hon har egna kontaktpersoner på de olika modehusen och bjuds in på privatvisningar. Hon spenderar också många timmar på gymmet och älskar att lyfta skrot.

Författaren­ David­ Lagercrantz, som 2011 kom ut med succé­boken "Jag Zlatan" tillsammans med Zlatan, får ofta frågor om paret.

- Jag kan bara säga att Helena var klok och resonerande och hjälpte mig mycket med ingångar till boken, säger han till Söndag.

Familjen Seger-Ibrahimovics framtida adress är just nu osäker. De sägs ibland vara på väg till Milano igen och har bestämt sig för att bo utomlands även efter Zlatans karriär.

"Var som vanligt"

I dag har Helena Seger en egen PR-agent. Och själv betraktar hon nu Stockholm som sin svenska bas.

På en presskonferens sa Zlatan nyligen att familjen troligen kommer att tillbringa en del tid i Sverige nu i sommar. Och Helena Seger besöker ibland Lindesberg där hennes föräldrar fortfarande bor kvar.

- Jag mötte henne på gatan här för ett par år sedan, hon var precis som vanligt, man märkte ingen skillnad på att hon lever­ ett helt annat slags liv i dag, säger en av klasskompisarna till Söndag.

Helena Segers väg till lyxlivet med Zlatan (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 5728

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.