Sophia Roe: "Det er den eneste mascara, som ikke drysser under øjet" (2024)

Det er en smuk, men kold tirsdag morgen i Paris, da vi møder Sophia Roe på Hotel Alfred Sommier, hvor hun altid bor, når hun er til modeuge i den franske hovedstad. Det er hjemligt, intimt, og når hun ankommer, bliver hun modtaget af ejeren, hvis bedstefar har bygget hotellet.

”Jeg rejser meget, og derfor er det rart at bo et sted, jeg kender så godt, og hvor de kender mig. Det er også grunden til, at jeg har boet her de sidste mange gange, jeg har været til modeuge i Paris,” siger den 22-årige dansker.

LÆS OGSÅ: Emili Sindlev: ”Det er, hvad jeg skal have på, når jeg skal giftes”

Hun er i Paris for at opleve Chanel-showet, der foregår på det ikoniske modehus’ faste Fashion Week-placering i Paris, nemlig Grand Palais. Men hvad er det, som Chanel kan?

”Chanel er for mig lig med elegance, godt håndværk og tradition,” svarer Sophia Roe, hvis første investering faktisk var en taske fra det franske modehus.

”Jeg havde sparet op til den så længe, at det var en stor lykke, da jeg endelig kunne købe den. Det er en taske, jeg glæder mig til at give videre til mine børn. En klassisk taske af god kvalitet, som denne, er for evigt moderne og indkapslet af Chanels tilgang til mode og traditioner, hvilket jeg sætter stor pris på.”

Sophia Roe: "Det er den eneste mascara, som ikke drysser under øjet" (1)

Det er den 1. oktober 2019, og den danske influent skal snart opleve sit allerførste Chanel-show. En drøm alle, hvis hjerte banker for mode, kan nikke genkendende til.

”Jeg er spændt. Chanel-shows er altid bygget op omkring et særligt tema, og jeg glæder mig virkelig,” siger Sophia Roe, som er æstetiker helt ind til knoglerne. Det er Karl Lagerfelds efterfølger, kreativ direktør Virginie Viards, første Ready To Wear-kollektion for modehuset Chanel.

Inden afgang fra hotellet skal der dog lige styr på garderoben. Til Chanel-showet har Sophia Roe valgt at klæde sig i noget, som resonerer med brandets traditionsrige og detaljeorienterede tilgang til deres kollektioner. ”Bouclé, fine knapper og opsat hår er, hvad jeg går efter,” siger københavneren.

Sophia Roe: "Det er den eneste mascara, som ikke drysser under øjet" (2)

Så har vi tøjet på plads. Hvad med skønhedsrutinen?

”Min favoritmaske er Masque VIP O2 fra Biologique Recherche, som giver oxygen til huden og frisker op. Den tilføjer sådan en dejlig glød til min trætte hud.” Ansigtscremen er The Cream fra Augustinus Bader og serummen er Super Bounce fra Glossier, som efter sigende skulle give hendes hud lidt velfortjent fylde. Sophia Roe er ikke den store makeupforbruger, men Chanels Vitalumière Aqua Ultra-Light Skin Perfecting Foundation går hun ingen steder uden. ”Den giver en rigtig dejlig glød og falder godt ind i min hud.”

Hvis makeuppen skal friskes op på farten, er hun glad for Baby Cheeks Blush Stick fra Westman Atelier, en læbestift i farven 212 Coco Rouge fra Chanel, som ifølge Sophia klæder hende særligt godt, samt Glossier til både bryn og vipper. ”Det er den eneste mascara, som ikke drysser under øjet,” siger stilikonet og lægger det hele ned i tasken.

Sophia Roe: "Det er den eneste mascara, som ikke drysser under øjet" (3)

Det er den taske, hun havde sparet op til hele sit liv, og foruden de nævnte skønhedsprodukter bærer den altid på Sophia Roes pung, lidt mønter, hvis det hele skulle brænde på, som hun siger og yndlings-concealeren fra Glossier. Selvfølgelig akkompagneret af et par sorte, skarpe solbriller.

Klokken nærmer sig 10:10, og uret siger afgang. Det er altså på tide, vi bevæger os lidt ud af Sophia Roes garderobe, kommer op af Chanel-tasken, og tager den med på tur. Kursen kunne gå imod smukke muséer, lækre caféer og gode Instagram-lokationer, hvis ikke vi skulle til Grand Palais.

”Det, jeg godt kan lide ved Paris, er muligheden for at gå til alt. Du støder på gode butikker, caféer, museer og smukke historiske bygninger, hvor end du kigger,” siger Sophia, som sjældent planlægger sine dage, når hun er i Paris.

Sophia Roe: "Det er den eneste mascara, som ikke drysser under øjet" (4)

”Museerne i Paris er noget af det smukkeste, og jeg bliver så inspireret af æstetikken, kunsten og farverne. Særligt L'atelier Brancusi er et sted, hvor jeg aldrig bliver skuffet. Her tager man de bedste Instagram-billeder,” siger influenten. Hun elsker også bogbutikken 0FR, hvor hun finder smukke bøger og inspirerende magasiner.

Når hun bliver sulten, er der også favoritter.

”Septime serverer noget af det mest fantastiske mad, jeg har fået. Au Passage er noget af det hyggeligste og stedet, hvor jeg elsker at mødes med venner, dele mad og få god vin. Jeg behøver ikke at tage på Hôtel Costes eller andre modeuge-hotspots, når jeg er i Paris. Jeg har det bedre med mine autentiske, franske favoritter,” siger Sophia Roe, som enten spiser morgenmad på Ob-La-Di eller Loup.

Sophia Roe: "Det er den eneste mascara, som ikke drysser under øjet" (5)

Det er nu. Sophia Roe skal opleve sit første Chanel-show. På sæderne i smukke Grand Palais får vi talt lidt om Coco Chanel. Grunden til at vi sidder, hvor vi sidder i dag. Kvinden, hvis lejlighed stadig er bevaret den dag i dag, og som Sophia Roe var så heldig at få lov at besøge dage forinden.

Sophia Roe: "Det er den eneste mascara, som ikke drysser under øjet" (6)

”Det var en kæmpe oplevelse og ære at få lov at komme ind i Gabrielle Chanels hjem, hvor alt er bevaret siden, hun gik bort. På turen fik vi små historier om nogle af objekterne i hendes hjem, som gav god indsigt i den måde, hun så sit arbejde på. En oplevelse, jeg sjældent vil glemme,” fortæller Sophia Roe, som på samme tur kom forbi Chanels atelierer, hvor de fantastiske kollektioner skabes.

Her lagde hun mærke til sammenholdet.

Sophia Roe: "Det er den eneste mascara, som ikke drysser under øjet" (7)

”På Atelieret var der en meget familiær stemning i hvert rum, hvor jeg tydeligt kunne mærke, hvordan deres samarbejde havde år på bagen og, hvor passioneret de er omkring deres håndværk og det at være en del af modehuset Chanel. En magisk oplevelse,” siger Sophia Roe.

Den 178 centimeter høje model, Maike Inga, toner frem på tagryggene, der danner showets scene, og vi retter fokus ind på showet.

Her ser du videoklip fra showet, hvor blandt andre danske Mona Touggaard og Alberte Mortensen var at finde blandt de mange, smukke kvinder.

”Udover den helt fantastiske showlokation som Chanel traditionen tro holder show i hvert år, er hele opsætningen i en helt anden liga end nogen anden. Chanel leverer altid et overdådigt show, som til tider kan give små kuldegysninger,” siger Sophia Roe, da vi forlader Grand Palais efter et veloverstået show.

”Jeg var vild med, at Virgine Viard i år har designet lårkorte shorts i bedste 1960’er Twiggy-stil. Det er de shorts, jeg skal trisse rundt i hele sommeren 2020. Eller i hvert fald drømme om. Herudover elsker jeg Chanels udvalg af modeller, hvor man kan genkende mange danske ansigter. Det gør én lidt stolt,” siger Sophia Roe.

Hun har to favoritlooks fra kollektionen, som hun kan se sig selv i.

”Jeg synes, at mode skal kunne holde mere end en sæson, og det kan denne kollektion, hvor de to monokrome looks, som Faretta og Rianne van Rompaey bar, er mine favoritter. Det er den smukkeste kjole, jeg vil bære med stolthed, hvis den var min.”

Sophia Roe: "Det er den eneste mascara, som ikke drysser under øjet" (8)
Sophia Roe: "Det er den eneste mascara, som ikke drysser under øjet" (9)

ALT.dk var inviteret til Paris af Chanel. Turen var betalt af Chanel.

Sophia Roe: "Det er den eneste mascara, som ikke drysser under øjet" (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated:

Views: 5544

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.