Wat zijn beacons en hoe werkt de Beacon-technologie? Alles wat u moet weten in 2024 - DusunIoT (2024)

In de wereld van vandaag zijn bedrijven voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om met hun klanten in contact te komen en hun activiteiten te verbeteren. Traditionele methoden zoals adverteren en CRM-systemen (Customer Relationship Management) zijn vaak duur en ineffectief.

Bluetooth-bakens bieden bedrijven een nieuwe en innovatieve manier om verbinding te maken met hun klanten en activa. Deze kleine apparaten kunnen worden gebruikt om signalen naar smartphones en andere apparaten in de buurt te verzenden, waardoor bedrijven klantbewegingen kunnen volgen, gerichte promoties kunnen leveren en taken kunnen automatiseren. We hebben al deze vragen beantwoord in dit Beacons 101-artikel, zodat u Bluetooth-bakens volledig kunt begrijpen.

Wat is een baken?

een baken is een kleine, draadloze, eenrichtingshardwarezender die gebruikmaakt van Bluetooth Low Energy (BLE) 4.2/5.0/5.2-protocollen om een ​​unieke identificatie samen met elk ander signaal (gegevens) naar nabijgelegen Bluetooth-apparaten te verzenden. BLE-bakens kunnen gegevens met hoge nauwkeurigheid over korte afstanden verzenden, wat handig kan zijn voor een reeks gebruiksscenario's.

Simpel gezegd: Beacons verbinden en verzenden gegevens (signalen) naar slimme apparaten, waardoor locatiegebaseerde interactie en zoeken nauwkeuriger en eenvoudiger worden.

Bakens zijn er vaak in verschillende vormen, waaronder de volgende:

  • Waterdichte bakens voor buiten
  • Keyfob-bakens
  • Kaartbakens
  • Draagbare bakens
  • BLE-tags met laag vermogen
  • Bakens voor industrieel gebruik en consumentenkwaliteit, enz.

Wat zit er in een baken?

Een Bluetooth Beacon is een heel klein apparaatje met een eenvoudig hardwareontwerp.

Als je hem openmaakt, zul je geen hoop draden erin vinden. In plaats daarvan zie je een microprocessor, een radio en een kleine batterij (vaak een lithium-ionbatterij).

Sommige bakens hebben mogelijk zelfs ingebouwde sensoren. Door bijvoorbeeld een versnellingsmeter toe te voegen, kunnen bakens bij het volgen van assets detecteren of dit asset in beweging is en wanneer het asset stilstaat, kan het in de slaapmodus gaan om energie te besparen.

Wat zendt een baken uit?

Een Beacon verzendt vaak een unieke identificatie, zoals de Universally Unique Identifier (UUID), samen met aanvullende gegevens zoals kleine en grote getallen en sensorgegevens. Deze gegevens worden opgemaakt volgens protocollen, zoals Eddystone of iBeacon.

Lees verder: Hoe werken Bluetooth-bakens?

De Beacon verzendt deze gegevens continu met behulp van BLE-technologie (Bluetooth Low Energy), waardoor Bluetooth-apparaten zoals een Bluetooth-gateway om de verzonden gegevens/signalen te detecteren en interpreteren. Het gedetecteerde signaal/gegevens maken verschillende toepassingen mogelijk, zoals nabijheidsmarketing, locatiegebaseerde diensten, en asset tracking.

Wat zijn beacons en hoe werkt de Beacon-technologie? Alles wat u moet weten in 2024 - DusunIoT (2)

Hoe werkt een baken technisch gezien in een locatievolgsysteem?

Bakens kunnen worden bevestigd aan elk object/activum dat moet worden getraceerd/getraceerd. Elk baken verzendt met regelmatige tussenpozen signalen met unieke identificatiegegevens met behulp van de BLE-technologie (Bluetooth Low Energy) naar Bluetooth-apparaten, zoals BLE-bakengateways.

Wanneer de BLE-gateway detecteert en ontvangt signalen van de Beacons binnen zijn bereik, verwerkt de signaalsterkte en verzendt deze naar de positioneringsserver, centrale server of cloudgebaseerd systeem.

Lees verder: Wat is BLE Gateway en hoe Bluetooth Gateway werkt?

De positioneringsserver gebruikt dan technieken zoals trilateratie or fingerprinting om de realtime positie en coördinaten van het Beacon te berekenen op basis van de signalen die door meerdere gateways worden ontvangen.

Ontdek Edge Computing-gateways

Zodra de locatie van de Bluetooth-baken wordt bepaald, wordt deze geassocieerd met een bepaald object/activum dat is getagd met het baken. Deze associatie maakt het volgen van de locatie en beweging van het object/activum binnen het bewaakte gebied mogelijk.

Wat zijn beacons en hoe werkt de Beacon-technologie? Alles wat u moet weten in 2024 - DusunIoT (3)

Hoe werkt een baken met een telefoon?

Sommige bakens werken rechtstreeks met uw telefoons. Deze werkwijze wordt veelvuldig toegepast bij proximity marketing in de smart retail scenario’s. Hier ziet u hoe een Bluetooth Beacon met een telefoon werkt:

De Beacon verzendt voortdurend zijn unieke identificatie samen met eventuele aanvullende gegevens met regelmatige tussenpozen. Wanneer een BLE-geprogrammeerde telefoon in de buurt van de bakens komt, detecteert, ontvangt en haalt hij de signalen uit het baken.

Krijgen BLE Beacon-prijs

Als er een app is, zoals een IoT-retailoplossing, geïnstalleerd op de BLE-geprogrammeerde telefoon, kan de unieke identificatie van het baken ontvangen en verwerken. Op basis van deze identificatie activeert de app verschillende acties, zoals het verzamelen van gegevens voor analysedoeleinden, het verzenden van meldingen, het weergeven van locatiespecifieke inhoud, enz.

Welke draadloze technologieën worden gebruikt door Beacon-apparaten?

Hier zijn de drie populaire draadloze technologieën die door Beacon-apparaten worden gebruikt:

BLE Aoa

BLE Aoa is een technologie die wordt gebruikt om de richting te bepalen waar een BLE-signaal vandaan komt. Het maakt gebruik van het signaalverwerkingsalgoritme en antenne-arrays om nauwkeurig de hoek/richting te bepalen waar het BLE-signaal vandaan komt.

Daarom biedt BLE AoA richtingsinformatie om de locatienauwkeurigheid in een bakensysteem te verbeteren.

DSGW-200 Bluetooth 5.1 AoA-ontwikkelingskit

Bluetooth-RSSI

Bluetooth-RSSI is een technologie die wordt gebruikt om de locatie te bepalen op basis van de ontvangen BLE-signaalsterkte. De Beacon-systemen schatten de afstand tussen het baken en het ontvangende BLE-apparaat door de signaalsterkte te meten. Dit maakt locatietracking en op nabijheid gebaseerde interacties mogelijk.

UWB

UWB-technologie biedt uiterst nauwkeurige bereikmogelijkheden met nauwkeurigheid op centimeterniveau. Dit maakt het ideaal voor toepassingen die uiterst nauwkeurige locatiegebaseerde services, asset-tracking en indoor-positionering vereisen.

UWB TODA-positionering

BLE RSSI versus BLE AOA versus UWB-vergelijkingstabel

BLE RSSIBLE AoaUWB
ProtocolLabel: BLE 4.1Locator: BLE 4.1Label: BLE 4.2Locator: BLE 5.1Tag: UWBLocator: UWB
Nauwkeurigheid5 m0.3-0.5 m0.1-0.3 m
CompatibiliteitArmband, mobiele telefoon, baken, allerlei tagsArmband, mobiele telefoon, baken, allerlei tagsSpeciale UWB-tag
Prijs van zoekerLaagNormaalHoge
StroomverbruikLaagLaagMedium
IoT-netwerkmogelijkhedenNeeJaNee
Prijs van het labelLaagLaagHoge

Lees meer: ​​Binnen Vergelijking van positioneringstechnologie: Bluetooth RSSI versus BLE AOA versus UWB

Waar worden bakens voor gebruikt?

Beacons worden normaal gesproken gebruikt voor lokale meldingen, nabijheidsmarketing, indoornavigatie en gegevensverzameling. Hier zijn enkele veelgebruikte toepassingen:

Indoornavigatie in grote ruimtes zoals musea, luchthavens en treinstations

Beacons kunnen worden gebruikt om bezoekers te helpen bij het navigeren door complexe/grote binnenomgevingen, zoals musea, luchthavens en treinstations, door locatiegebaseerde begeleiding en informatie te bieden via smartphone-apps. Bijvoorbeeld het American Museum of Natural History maakt gebruik van Beacons om bezoekers te helpen vinden wat ze zoeken.

Marketing voor winkels en warenhuizen

Slimme winkels en winkels gebruik Beacons om gerichte promoties en marketingberichten naar de telefoons van klanten te sturen wanneer ze zich in de buurt van de winkel bevinden. Bijvoorbeeld, Macy's heeft de Beacon-technologie ingezet om de klantervaring te verbeteren en de verkoop te stimuleren.

Wat zijn beacons en hoe werkt de Beacon-technologie? Alles wat u moet weten in 2024 - DusunIoT (5)

Het volgen van werknemers en werknemers in productie-, bouw- en gezondheidszorgfaciliteiten, enz.

Beacons kunnen ook worden gebruikt om de bewegingen van werknemers en arbeiders binnen een productie-, gezondheidszorg- en bouwfaciliteit te volgen/monitoren. Bijvoorbeeld Volgens BedraadBeacons kunnen worden gebruikt om werknemers te volgen en de sociale afstand op de werkplek te vergroten.

Wat zijn beacons en hoe werkt de Beacon-technologie? Alles wat u moet weten in 2024 - DusunIoT (6)

Casestudy: Aanwezigheidsbeheersysteem voor bouwplaatsen met behulp van bakens

Wat is BLE WiFi Bridge en hoe werkt het met Beacons?

BLE naar WiFi-bruggen zijn apparaten die BLE- en WiFi-technologieën gebruiken om Bluetooth-apparaten verbinding te laten maken en te laten communiceren met andere apparaten die geen Bluetooth-mogelijkheden hebben. Ze fungeren als tussenpersonen tussen twee apparaten, waardoor ze informatie en gegevens kunnen delen.

Wat zijn beacons en hoe werkt de Beacon-technologie? Alles wat u moet weten in 2024 - DusunIoT (7)

Deze BLE WiFi Bridges werken samen met Bluetooth Beacons om vrijwel realtime locatiegegevens te leveren.

Een BLE WiFi Bridge bevat meestal een zender en een ontvanger. De zender ontvangt gegevens/signalen van het Bluetooth-apparaat en stuurt deze naar de ontvanger, die kan worden verbonden met een apparaat dat niet over Bluetooth beschikt.

Koop Bluetooth WiFi-brug

De ontvanger converteert de gegevens/het signaal vervolgens naar een formaat dat het niet-Bluetooth-apparaat kan begrijpen.

Veelgestelde vragen over Beacon-apparaten

Wat is de geschiedenis van Beacon?

De originele Bluetooth-technologie werd aanvankelijk in 1989 ontwikkeld door Dr. Johan Ullman en Dr. Nils Rydebeck.

In 2010 werd BLE (Bluetooth Low Energy) versie 4.0 uitgebracht, die eenrichtingscommunicatie mogelijk maakte. Dit heeft de weg vrijgemaakt voor beacon-technologie.

In 2013 ontwikkelde Apple tijdens de World Wide Developer Conference iBeacon als onderdeel van iOS 7. Dit resulteerde in de ontwikkeling en adoptie van BLE-beacon-technologie. In 2014 begonnen meer dan 50 top 100-retailers in de VS de beacon-technologie in hun winkels/winkels te gebruiken voor het verzamelen van gedragsgegevens en contextueel adverteren. Het was gedurende deze tijd dat Google het Physical Web introduceerde (een op Chrome-browser gebaseerde bakenscanner).

In 2016 lanceerde Google het Eddystone-EID-protocol. Dit protocol is vergelijkbaar met de iBeacon-standaard van Apple, maar met extra functies, zoals telemetriegegevens, gecodeerde identificatiegegevens, enz.

Meer recentelijk is er een breed scala aan bakentoepassingen verschenen, van nabijheidsmarketing tot het volgen van activa, en er zullen nog meer ontwikkelingen volgen!

Waar wordt een iBeacon voor gebruikt?

iBeacon is een Beacon-protocol ontwikkeld door Apple. Het wordt voornamelijk gebruikt voor locatiebewuste diensten en op nabijheid gebaseerde interacties. Het maakt gebruik van BLE-technologie (Bluetooth Low Energy) om te verzenden, zodat iOS-apparaten voortdurend nabijgelegen BLE-apparaten kunnen scannen. Wanneer een iBeacon apparaten in de buurt identificeert, zoals een Beacon, wordt een iPhone wakker gemaakt (zelfs als de app niet actief is).

iBeacon wordt ook gebruikt in stadions, luchthavens, musea en andere locaties om contextuele informatie te bieden, activiteiten te stroomlijnen en de bezoekerservaring te verbeteren door middel van efficiënte communicatie met iOS-apparaten.

Wat is een eddystone-baken?

Eddystone is een open BLE (Bluetooth Low Energy) Beacon-protocol ontwikkeld door Google. Het werd in 2015 ontwikkeld als een open source alternatief voor iBeacon en vernoemd naar de Eddystone Lighthouse in Groot-Brittannië. Met Eddystone Beacon kunnen BLE-apparaten, zoals smartphones en andere apparaten, signalen over korte afstanden ontvangen, waardoor op nabijheid gebaseerde interacties worden vergemakkelijkt.

Hoe kunnen BLE-bakens winkels en winkels ten goede komen?

Bedraad legt uit dat BLE-Beacons bedoeld waren om een ​​enorme invloed te hebben op de retailwereld, omdat ze responsievere berichtenuitwisseling ondersteunen.

Wanneer een klant bijvoorbeeld overweegt een product wel of niet in een winkel te kopen, kan de verkoper hem alleen maar overtuigen. Als dit niet werkt, kan de verkoper de klant niet om zijn contactgegevens vragen en geen vervolgacties ondernemen. Met Beacons kan uw winkel echter, als de klant uw winkel verlaat zonder een aankoop te doen, automatisch een sms via mobiel sturen en hen een korting aanbieden als ze het product vandaag kopen.

Daarnaast, Forbes legt uit dat Beacons de verzameling van klantgegevens verbeteren, vooral in winkels en winkels waar GPS-locatiegegevens mogelijk niet betrouwbaar beschikbaar zijn. BLE-Beacons vergemakkelijken bijvoorbeeld interactie en communicatie tot op 160 meter afstand, met een grotere gevoeligheid dan WiFi- of GPS-trackingmethoden.

Wat is het zendbereik van een baken en kan dit variëren?

Het werkelijke maximale zendbereik van BLE-Beacon ligt dichter bij 70-80 meter (230-260 voet). Dit kan echter variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals batterijverbruik, fysieke barrières en hardwaremogelijkheden.

Wij van Dusuniot, we hebben een breed assortiment bakens ingebouwde PA en langeafstandsbakens te koop.

Zijn Beacon veilig?

Beacons kunnen veilig zijn als ze op de juiste manier worden geïmplementeerd met toestemmingscontroles, authenticatie en encryptie. Zonder de juiste codering kunnen de gegevens/informatie die door Beacons worden verzonden, echter worden onderschept, wat veiligheidsrisico's kan opleveren.

Waar is baken goed voor?

BLE-bakens (Bluetooth Low Energy) zijn kleine draadloze apparaten die worden gebruikt om informatie naar andere BLE-apparaten in de buurt te verzenden. Door hun lage stroomverbruik zijn ze ideaal voor apparaten die op batterijen werken. Ze zijn ook klein en gemakkelijk te gebruiken, waardoor ze ideaal zijn voor een verscheidenheid aan toepassingen. Bovendien kunnen BLE-bakens gegevens met hoge nauwkeurigheid over korte afstanden verzenden, wat nuttig kan zijn voor een reeks gebruiksscenario's.

wegnemen

Nu u alles weet over Beacons, is het van cruciaal belang om de juiste Bluetooth Beacon voor uw project te kiezen. Mogelijk wilt u rekening houden met factoren zoals de levensduur van de batterij, het ondersteunde formaat, Tx-vermogen, pakketten, prijs, NFC/RFID, sensoren en interval. Vindt u het een uitdaging om de juiste Beacon te kiezen, neem dan gerust contact op Dusun IoT's deskundigen voor hulp.

Wat zijn beacons en hoe werkt de Beacon-technologie? Alles wat u moet weten in 2024 - DusunIoT (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated:

Views: 6241

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.